Zo bepaal je de juiste prijs voor uw woning

Met een te hoge prijs krijg je je woning nooit verkocht. Met een te lage prijs ben je zeker van een snelle verkoop. Maar of je graag duizenden euro's misloopt? Daar zijn we niet zeker van. Beter is een ideaal prijspunt te bepalen, een gouden evenwicht tussen vraag en aanbod. Een optimaal niveau dat zorgt voor een vlotte verkoop én een optimaal rendement.

Laat objectieve data - en niet motie - de prijs van je woning bepalen. De staat van de woning, de buurt en de mogelijkheden spelen een grotere rol dan wat jij van je woning vindt.

De valkuilen van een te hoge prijs

Veel huiseigenaars denken dat het goed is om te starten met een te hoge prijs. Want je weet nooit. En hoewel je een prijs kunt laten zakken, investeer je te veel in het proces.

Je woning blijft te lang te koop staan. En nog erger: een steeds dalende prijs doet afbreuk aan je woning. Mensen beginnen zich af te vragen wat er eigenlijk aan scheelt.

De juiste data voor de juiste prijs

Laten we eerlijk zijn: jij bent niet in staat om je woning correct te waarderen! Want je bent er te emotioneel mee verbonden. Bovendien heb je niet alle tools in handen om een goede prijs te bepalen.

Tip: contacteer je makelaar. Hij of zij analyseert de verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen in de buurt, en bepaalt welke plus- of minpunten van je woning de waarde verder beïnvloeden. Resultaat? Een ideaal prijspunt!

Een aantrekkelijke prijs

Nu je weet tegen welke prijs je woning best verkocht wordt, kun je de prijs nog verder 'tweaken'.

Gebruik de '99'-strategie: een woning tegen 299.000 euro krijgt meer kandidaten dan een woning tegen 300.000 euro.
Wees niet te creatief met je prijs. Een woning dat te koop staat voor 322.223 euro, wekt alleen maar vraagtekens op.

GRATIS REALISTISCHE WAARDEBEPALING?