Verjon

VERJON_LOGO_WIT
VERJON_LOGO_WIT

Tips nodig om je huis verkoopsklaar te krijgen? Hoe begin je de zoektocht naar de juiste koper of huurder? 

Check onze pagina voor alle tips & tricks en ontdek als eerste nieuwe panden in ons aanbod.

VIJF TIPS OM JE HUIS ECHT GROENER TE...

Met deze vijf tips om je huis echt groener te maken bespaar je op je energiefactuur. Zonnepanelen, zonneboilers, duurzame isolatie, een pellet...

AdobeStock_375706964
AdobeStock_375706964

VIJF TIPS OM JE HUIS ECHT GROENER TE MAKEN!

Met deze vijf tips om je huis echt groener te maken bespaar je op je energiefactuur. Zonnepanelen, zonneboilers, duurzame isolatie, een pellet kachel, een regenwaterput,...: er bestaan tal van technologieën die je woning een stuk groener maken. Dat is niet alleen beter voor het milieu. Deze technologieën hebben ook een positieve invloed op je energiefactuur. Hieronder vind je de belangrijkste technologieën op een rijtje. Meestal zijn ze trouwens ook redelijk eenvoudig te installeren, zelfs in bestaande woningen.

Een zonneboiler
Een klassieke boiler vreet energie voor het verwarmen van het water: elke keer dat je warm water gebruikt, kost dat geld. En dat terwijl het ook anders kan: een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon voor het verwarmen van het water. Dat kan rechtstreeks of dat kan door energie opgewekt door zonnepanelen te gebruiken. Een zonneboiler kan niet altijd voldoende water verwarmen voor een heel gezin, en wordt daarom vaak gecombineerd met een backup-systeem.

Zonnepanelen
Je ziet ze tegenwoordig op heel wat daken liggen: zonnepanelen. Logisch: ze zijn eenvoudig te installeren en ze leveren het hele jaar door energie. Veelal kunnen ze niet voldoende elektriciteit leveren voor een heel gezin, maar je bespaart er toch al gauw een derde mee op je energiefactuur.

Warmtepompen
Nog redelijk nieuw, maar toch al razend populair bij nieuwbouwprojecten: warmtepompen. Ze verwarmen én verkoelen je woning en doen dat op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier. Een warmtepomp haalt warmte uit de omgevingslucht, uit het water of uit de grond, afhankelijk van het type.

Een regenwaterput
In Vlaanderen verbruiken we gemiddeld 110 liter water per persoon per dag. Dat is behoorlijk veel en je waterverbruik naar beneden halen kan een serieuze invloed hebben op je waterfactuur. Een van de meest eenvoudige manieren om dat te doen, is gebruik maken van een regenwaterput. Het water uit de regenwaterput kun je gebruiken om het toilet door te spoelen en voor de kraantjes buiten. Uiteraard moet het leidingnetwerk van de regenwaterput wel duidelijk gescheiden zijn van je andere waterleidingen.

Een programmeerbare thermostaat
Heb je nog een oude thermostaat, die je niet kunt programmeren? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Veelal zijn ze zeer eenvoudig te vervangen door een programmeerbare thermostaat. Doordat je de thermostaat kunt programmeren, is het nooit te warm of te koud in huis. Bovendien staat de verwarming nooit nodeloos te draaien, waardoor je een hoop energie kunt besparen.

Zo bepaal je de juiste prijs voor uw...

Met een te hoge prijs krijg je je woning nooit verkocht. Met een te lage prijs ben je zeker van een snelle verkoop. Maar of je graag duizenden...

AdobeStock_226179258
AdobeStock_226179258

Zo bepaal je de juiste prijs voor uw woning

Met een te hoge prijs krijg je je woning nooit verkocht. Met een te lage prijs ben je zeker van een snelle verkoop. Maar of je graag duizenden euro's misloopt? Daar zijn we niet zeker van. Beter is een ideaal prijspunt te bepalen, een gouden evenwicht tussen vraag en aanbod. Een optimaal niveau dat zorgt voor een vlotte verkoop én een optimaal rendement.